Monday, May 28, 2007

All about location!

Stud bar & Belfast
La baza Casei de Cultura a Studentilor se regasesc doua baruri: Belfast (in partea stanga) si Stud Bar (in partea dreapta). Ce au in comun aceste doua baruri in afara faptului ca sunt vizitate de studenti, in special, si ca se afla in aceeasi cladire? BAIA. Diferente majore exista intre cele doua baruri. Belfast e amenajat mai rustic, cu mese si scaune din lemn intr-un spatiu destul de intim. In schimb, in Stud lumina este data doar de cateva lampi si siglele unor firme (de suc sau tigari) dand astfel impresia de o atmosfera romantica. Preturile sunt accesibile, ca pentru studenti, variind de la o Coca Cola de 3 ron la o bere Carlsberg de 4,5 ron. Amandoua si-au impartit consumatorii in fumatori si nefumatori prin modalitati nu prea diferite... In Belfast s-a facut un spatiu de trei mese pentru nefumatori inchis de geamuri termopan. Aceeasi metoda si in Stud, doar ca au alocat 5 mese pentru nefumatori. La capitolul muzica ambele baruri stau bine. Muzica este buna incununata de o clientela care apreciaza frumosul. In sezonul estival, ca orice bar din Copou, Belfast si Stud deschid terasa. Inca o deosebire intre cele doua baruri: amenajarea terasei. Stud a ales sa foloseasca scaune de calitate (foarte commode), iar Belfastul cele de plastic. Ceea ce este mai importanta este servirea. Chiar daca nimeresti intr-o zi mai ploioasa servirea chelneritelor din Stud va fi la fel. Belfast se poate lauda cu o servire rustica. Elementul comun, baia se afla la mijlocul celor doua baruri. Ca sa poti ajunge din Belfast la baie ai doua variante: ori intri prin Casa de Cultura si strabati un drum frumos prin culise ori daca esti la terasa treci prin fata Casei de Cultura si intri pe partea cealalta ca sa ajungi la baie. Te gandesti ca la capatul unui drum atat de anevoios te asteapta ceva bun. Te inseli. Baia, este impartita, pentru femei si barbati, amandoua avand cate un singur “loc de relaxare”. Ai ocazia cat stai la rand sa intri in discutie cu persoana din fata sau spatele tau, sa intrebi cum e atmosfera din bar, si poate sa faceti schimb de impresii. Poate asa il convingi sa viziteze si barul vecin.

Aceste doua baruri sunt singurele din Iasi care sunt atat de prietenoase incat impart aceeasi toaleta. Ce mai conteaza concurenta cand aceste baruri se bucura de vorba aceea americana“It’s all about LOCATION, LOCATION”

2 comments:

silvercut said...

:) mai imparteau si meniurile intr'o vreme... respectiv stud baru' folosea meniuri cu sigla belfast... cred ca si acuma o mai fac da nu stiu sigur din moment ce deja stiu ca beau bere tuborg sau expresso dublu cand merg acolo....

Anonymous said...

Sunt dragute ambele, fiecare in felul sau. Mai rau este cu baia, care pe langa faptul ca este mica, se mai si schimba periodic. Baietii stanga, fetele dreapta, apoi luna viitoare e invers. Pana am descoperit, nu puteam sa-mi explic de ce la fete se gasea si un pisoar.