Monday, May 7, 2007

Smokers only!



Kaffa Cafe
Din nou, dupa aproximativ doua saptamani in care au tot trecut pe langa el, astazi, lovite de inspiratie, Cafengitzele au intrat in micul local situat pe strada Elena Doamna, langa Bancpost si vis-a-vis de sediul SRI.
Kaffa Cafe este o mica oaza de liniste pentru noi, fumatorii napastuiti de soarta (a se citi legislatia in vigoare). La intrare te intampina binevoitor un afis pe care scrie ...CAFENEA PENTRU FUMATORI. Asta nu inseamna ca nefumatorii sunt izgoniti din acest templu inchinat valatucilor de fum de tigara, ci dimpotriva.
Desi spatiul nu e foarte mare, este aerisit. Cele sase mese de lemn cu scaune tapisate cu piele sunt asezate cu bun gust, astfel incat nimeni nu-si incurca vecinul. Doua mese sunt asezate la fereastra. Privelistea nu este una dintre cele mai mirifice (sediul Bancpost), dar acest mic neajuns este compensat cu stil de perdelele portocalii care cad in falduri grele la ferestre.
Muzica in surdina (e singurul bar din Iasi in care am auzit doua (DOUA!!!) melodii ale solistului Mika...una o gasiti si putin mai jos pe blog) si lumina discreta induc o stare de relaxare binevenita dupa o zi incarcata in tumultuosul nostru oras.
Ajungand si la capitolul preturi, am observat ca acestea sunt mai mult decat accesibile, luand in calcul pozitionarea destul de centrala a localului si bunul gust cu care este amenajat. Astfel, sucurile, atat din gama Pepsi cat si Coca Cola sunt 3, respectiv 2,5 lei. Daca optezi pentru o cafea, un cappuccino sau o ciocolata calda, le poti primi la pretul de 2,5 lei. Oferta de bere este si ea variata. Un Beck's costa 3,5 lei, un Bergenbier e 3 lei, iar o Corona 10 lei. Mai puteti consuma si vinuri sau bauturi mai tari, din nou alegerea fiind foarte variata.

Pret: *****
Calitate: ****
Optiuni: ****
Servire: ****
Atmosfera: *****

4 comments:

Anonymous said...

Been there done that. Trebuie sa recunosc ca e dragut localul, desi toaleta e putin inghesuita (a se citi foarte). E tot un local micut ca si Dreams din Copou, nu pare la fel de rafinat, dar nici preturile nu sunt aceleasi. S-ar putea spune ca sunt preturile din Alpin, de dinainte sa creasca si acolo. Si eu cred ca merita vizitat.

Anonymous said...

dupa ce am citit articolul am fost si eu acolo.SUPER TARE!!!!!!!! preturi mai mici ca acolo nu gasesti in tot iasi-ul. chiar mi-a placut. bravo voua.acum la munca cu voi ca trebuie sa mai schimb si eu barurile pe unde merg de obicei nu?
sunteti chiar tari :D

Anonymous said...

Chiar nu va scapa nici un local?

Anonymous said...

hmmm...live footage from the scene...fotografii personale... e din ce in ce mai bine! va perfectionati! felicitari! I think I can recognize someone in picture number 3...Anyway...memorabil/remarcabila ideea de aface turul cafenelelor in dorinta de a gasi cafeneaua perfecta...Succes!

P.s: I already found it! :P