Wednesday, July 25, 2007

Cum sa fugi din oras chiar in centrul acestuia

ESCAPE
Cunoastem, cred, cu toti fal(n)ica cladire a Universitatii "Petre Andrei", controversatul sediu aflat in inima Centrului Civic al Iasului. Ei bine, nu departe de acest disputat monument al arhitecturii contemporane, mai precis, cum mergi in jos spre strada Bucsinescu, se afla noua gaselnita a Cafengtzei de serviciu. ESCAPE este un bar/restaurant care insufleteste cum nu se poate mai cu spor anostul colt de trotuar pe care se desfasoara.
Interiorul este amenajat cu mult bun gust (o bila alba proprietarilor) si - cel mai important pe caldurile astea cataclismice - este dotat cu aer conditionat! Localul este impartit in doua spatii: la primul nivel se pot distra cei carora fumul de tigara nu le dauneaza, in timp ce la etaj sunt "deportati" cei care nu au de-a face cu acest viciu al fumatului.
Terasa este inspirat dotata cu ghivece de flori care creaza senzatia unei mici gradini suspendate. Cu toate ca afara nu ai cum sa te ascunzi de caldurile cu cod rosiatic, sucul rece pe care il poti comanda atat din gama Coca-Cola cat si Pepsi (daca nu s-a terminat stocul) la pretul de 4 sau 4,5 RON, precum si berea variata ca alegere te vor ajuta sa te racoresti imediat...asta, bineinteles daca ai noroc si efectuezi cu succes un captatio benevolentiae asupra chelneritei care incearca sa se ascunda de multe ori de indatoriri sub acoperamantul aerului conditionat sus-mentionat.
Daca va paleste foamea prin centru, Escape este cu siguranta un loc potrivit sa v-o astamparati, asta daca aveti si un buget pe masura. Salate(8 lei), mancaruri calde sau mici(2 lei unul) sunt doar cateva din optiunile puse la dispozitia clientilor de catre patronii acestui local.
Toate bune si frumoase pana acum, doar ca bautorii de Beck's vor avea o surpriza neplacuta: berea lor preferata nu este servita acolo, in schimb Martin poate sta linistit: au Tuborg!!!:)
Pret: ***
Calitate: ****
Optiuni: ****
Servire: **
Atmosfera: ***

3 comments:

Anonymous said...

super tareee articolul. kiar ma gandeam cand isi va relua activitatea cafengitza aia activa din grup:) si..cand ma inviti in escape?sambata bem?:))

Anonymous said...

au clatite bune acolo.unul dintre ospatari a ramas socat cand l-am rugat sa-mi aduca ceai cald negru cu lapte. mai stiu eu pe cineva :))))

Anonymous said...

localul arata bine in exterior si in interior. comentarii nu am. doar ca intradevar cand am fost am stat pe terasa, era foarte cald, ospatarita nu prea iesea pentru ca eram doar o masa pe terasa. prin urmare eram foarte tentat sa ma servesc singur din vitrina frigorifica si sa las banii acolo la rece.