Tuesday, May 15, 2007

Alpin Weiss

Se pare ca Dealul Copoului a reusit admirabila performanta (depasita poate numai de Complexul Tudor Vladimirescu) de a condensa o creme de la creme a localurilor iesene. Ar ocupa mult prea mult loc din acest minunat blog daca le-am enumera pe toate. De aceea ne rezumam doar la prezentarea celor mai importante dintre ele. Am inceput cu DREAMS, BEST CLUB si SAGE CAFE. Urmatorul pe lista noastra este ALPIN WEISS.
Situat pe Strada Poligon (o ramificatie in partea dreapta cum urcati, a Strazii Sararie), vis-a-vis de sediul Politiei, localul creeaza impresia unei casute cochete, bine amenajate. Daca nu ar fi stopper-ul din intersectie care anunta proximitatea unui bar, ati trece pe langa el fara sa-l remarcati...dar nu si Cafengitzele!
Alpin Weiss este divizat pe trei nivele. Jos un mic demisol asigura spatiul destinat fumatorilor. Cele patru separeuri sunt incapatoare, iar celelalte trei masute din jur sunt gata sa deserveasca eventualul surplus de clienti. La etaj (nivelul solului, adica) este amenajat salonul pentru nefumatori. Sapte mese mici si doua duble, dintre care una cu un coltar isi asteapta clientii. Tot la etaj troneaza deasupra tuturor un televizor (cu diagonala destul de acceptabila) la care se vizioneaza meciuri, atunci cand se deschide sezonul la fotbal.
Imediat dupa trecerea anotimpului friguros se deschide si o terasa, amenajata la "nivelul trei". Terasa este deservita de un barulet mereu plin.
Selectia muzicala este ireprosabila. Ca sa folosim un arhi-cunoscut cliseu, in Alpin Weiss se asculta oldies but goldies ,volumul fiind ajustabil, dupa cererea clientului.
Am ales acest bar ca fiind reprezentativ pentru "crema" barurilor din Copou in mare parte datorita varietatii bauturilor servite. Alcoolice, non-alcoolice sau racoritoare, produsele servite in Alpin au o alta mare calitate - aceea ca pot fi comandate la preturi accesibile. Sucurile, atat Pepsi cat si Coca Cola sunt la 3 lei, cafeaua e tot 3 lei, iar berea este si ea destul de ieftina.
Pret: ****
Calitate: ***
Optiuni: ***
Servire: **
Atmosfera: ***

5 comments:

Anonymous said...

cand credeam shi eu ca lumea a uitat de alpin ... cine n-a fost niciodata trebuie sa faca neaparat o vizita... ne vedem acolo la o bere ;) poate le mai prindem intr-un colt, luandu-shi notitze, shi pe cafengitze ;)

Anonymous said...

Cea mai mare calitate este intradevar pretul scazut. Amenajarea lasa de dorit putin, in sens ca este de ceva timp neschimbata. Nu ar strica o mica renovare. Dar in rest este dragut. Si e bine ca nu e foarte mare pentru ca altfel nu s-ar prea intalni clientii cu ospatarii. In concluzie totusi recomand tuturor sa-l viziteze cel putin o data.

petronela said...

adevarul este ca prima data cand am intrat in alpin,am ramas impresionata!...nu era acel bar de fitze dar originalitatea acestui bar m-a cucerit!cred ca multitudinea de tablouri fac totul...in ceea ce priveste muzica,no comment!

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonymous said...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.