Thursday, April 26, 2007

NE aFUMA citiTORIi

Sage Café

Din ianuarie 2007 suntem membri ai Uniunii Europene. Cu acest nou statut am dobandit si cateva obligatii dar si facilitati. O noua conditie (importanta de adus in atentia cafengiilor) este aceea de a crea spatii speciale pentru fumatori/nefumatori. Astfel toate barurile au trebuit sa amenajeze spatii inchise si eventual cat mai mici, pentru nefumatori deoarece ei sunt in inferioritate. Sage Café este cafeneaua de la parterului Bibliotecii Centrale Universitare, care a ales sa devina un loc al nefumatorilor. Atmosfera cat se poate de asemanatoare unei cafenele englezesti, unde poti sorbi o gura de ceai, un suc natural sau specialitati de-ale casei. Daca vrei sa afli noutatile zilei, cafeneaua are o varietate de ziare pe care le poti rasfoi sau o carte, daca esti interesat de literatura (noi va recomandam o editie moderna a Sonetelor lui Shakespeare…e o carte rosie in rafturile din partea stanga). Muzica este potrivita atitudinii cafenelei, nici prea prea nici foarte foarte. De asemenea ai posibilitatea sa iti impresionezi partenera/partenerul facand o demonstratie la pianina care se afla in coltul cafenelei, pianina care are obiceiul sa ne gadile urechile in mod cat se poate de placut seara cand un tanar brunet si boem vine si canta (la cerere, poti auzi si Nothing else matters…).
Fiind o cafenea studenteasca preturile sunt pe masura:un suc natural 3 de lei, o Coca Cola 3,5 lei dar daca vrei sa bei un ceai, ai o varietate de specialitati de la ceai de tei(1,5lei) pana la ceai negru sau ceai chinezesc(4,5 lei). Ce este foarte interesant la aceasta cafenea este ca nu se servesc bauturi alcoolice (un mic gramaj necesar in unele specialitati). Vara...sau, mai bine zis, cand da coltul ierbii (fumatorii stiu de ce) se deschide si pseudo-terasa amenajata in culoarul dintre intrarea in cafenea si editura de langa.
Pret: **
Calitate: ***
Optiuni: ***
Servire: **
Atmosfera: ****

2 comments:

Anonymous said...

E dragut ceea ce scrieti voi despre aceasta cafenea. Ma "bate gandul" sa o incerc. Multumesc

Anonymous said...

In sfarsit un local pentru nefumatori. Ai sa stiti ca noi nu suntem in inferioritate. We are many. Din pacate eu nu pot sa merg in Sage pentru ca prietena mea fumeaza si se plictiseste daca stam mai mult de 30 de minute acolo, dar ce sa-i faci? N-ai ce-i face. Bine ca exista si acest local. Continuati cautarea localului perfect si va mai vizitez eu. Spor maxim!